Бум на крупни кражби на храни във Великобритания

0
Крадат се месо и сирене в големи количества, за да бъдат продадени
Крадат се месо и сирене в големи количества, за да бъдат продадени

Крадат се месо и сирене в големи количества, за да бъдат продадени

Във Великобритания все повече хора се обръщат към разрастващия се „черен пазар“ за храни, докато цените растат, казаха експерти.

Месото, сиренето и сладкарските изделия са сред артикулите, които се крадат в големи количества от магазини и камиони, за да бъдат продадени на хора, засегнати от кризата с разходите за живот, пише „Обзървър“ в екслузивен материал, предаде БНР.

С покачването на цените на храните, представители на полицията, търговията на дребно и академичните среди казаха, че са необходими действия, за да спрат хората да се възползват от нарастващото търсене на открадната храна. Търговците на дребно отчитат рекордна година за кражби от магазини, което струва на индустрията 1 милиард паунда тази година, според оценката на Консорцуима на британските търговци на дребно. Андрю Гудакър, главен изпълнителен директор на Британската асоциация на независимите търговци на дребно каза, че кризата с разходите за живот е накарала хората „да мислят за алтернативни начини за снабдяване с артикули, които са от съществено значение за тях“.

Той казва за „Обзървър“, че магазини, които не са имали проблеми с кражби в миналото, съобщават, че сега крадците разчистват цели рафтове за секунди. „Мисля, че това е така, защото черният пазар е станал много по-голям“, допълва той. Професор Емелин Тейлър, криминолог и експерт по кражби от магазини заявява, че не мисли, че трудолюбивите хора, които сега се оказват в бедност, изведнъж се превръщат в престъпници за една нощ. „Мисля, че е по-сложно от това. Много хора са по-склонни да купуват откраднати стоки, отколкото всъщност да крадат от магазина“, смята професор Тейлър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Мили ваксинирани британци,
    Сега стойте гладни и се радвайте на €вроатлантическите *ценности* и на мигранти, които „ощастливяват“ вас, жените и дъщерите ви! Скоро ви очакват CBDC и цифровия концлагер! Глобалистите и €вреите не спят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари