Световен ден на първата помощ

1
БЧК организира празник в Борисовата градина
БЧК организира празник в Борисовата градина Снимка: БЧК / Facebook

БЧК организира празник в Борисовата градина

По повод Световния ден на първата помощ Столичната организация на БЧК организира празник на 9 септември от 10:00 часа в Борисовата градина – близо до площадката пред каменното слонче /пред бюст паметниците на Хр. Ботев и В. Левски/.

Доброволците на Младежкия авариен екип /МАЕ/ – София и на Университетския аварийно спасителен отряд /УАСО/ ще демонстрират основни техники за оказване на първа помощ и обезопасяване. Ще бъде разиграна ситуация на пътнотранспортно произшествие с пешеходци, на които ще бъде оказана първа долекарска помощ. На обособени с шатри места ще бъдат показани различни видове превръзки и ще бъдат разпространявани информационни материали, свързани с първата помощ и пътната безопасност. За най-малките са предвидени забавни игри, викторина и конкурс за рисунка.

Точно в 12:00 ч. всички участници и гости ще се хванат за ръце, за да образуват традиционната в цял свят „Човешка верига“ в подкрепа на първата помощ за всички нуждаещи се.

Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г. по предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и е във втората събота на септември. Тази година мотото е „Първа помощ в дигиталния свят“, защото цифровите технологии играят важна роля в популяризирането на първа помощ, позволяват на всеки с или без достъп до интернет да научи как да оказва първа помощ, за да бъде полезен в критична ситуация. Празникът е посветен и на Европейския ден без загинали на пътя, като фокусът е пътната безопасност на децата.

Световният ден на първата помощ (WFAD) е и ежегодна възможност за популяризиране на знанията и уменията за оказване на първа помощ по целия свят и за подобряване и разширяване на обучението по първа помощ, повод за достигане до широката общественост чрез поредица от дейности и събития.

Заповядайте на 09.09.2023 г. /събота / от 10:00 ч. в Борисовата градина – площадката пред каменното слонче

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари