Стотици мотори реват пред Народното събрание

1
Мотористите няма да отстъпят
Мотористите няма да отстъпят Снимка: Novini.bg

Рокери от цялата страна се събраха на протест пред сградата на НС, за да заявят, категорично, че не са съгласни да заплащат целогодишна застраховка „Гражданска отговорност“, предаде репортер на Novini.bg

Те настояват да остане стария закон, в който бе регламентирано да заплащат частична "Гражданска отговорност". На площада пред сградата на парламента са се събрали стотици рокери от мотоклубове в цялата страна.

Те уверяват, че няма да отстъпят от исканията си и ще продължават да протестират, докато не бъдат чути. Мотористите споделят, че карат своите мотори около 5-6 месеца в годината, тъй като в България метеорологичните условия не позволяват използването на мотор по-дълго време.

"Не можем да бъдем ощетявани по този начин", възмущават се те. В района на протеста има засилени мерки за сигурност. Движението в района е затруднено. Според охраняващите ги полицаи броят на протестиращите е поне 700, а към тях постоянно се присъединяват още хора.

Представители на мото обществото са се срещнали с народни представители и им е било обещано, че до края на годината няма да има дерегистрация на мотоциклети. Обсъдили са исканията и им е обещан диалог. Рокерите няма да отстъпят от искането за гъвкава "Гражданска отговорност".

В края на 2015 г., беше приет изцяло нов Кодекс за застраховането. С него се въведе изискването за плащане на целогодишна застраховка. Мотористите обаче ползват машините си през едната част от годината. Затова настояват за поправка в закона, с която да им се даде възможност за сключване на застраховката за част от годината.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари