Стоп на обгазяването на Русе

1
Русенци са категорични, че протестите ще зачестят, ако скоро институциите не предложат ефективни решения за справяне със замърсяването на въздуха
Русенци са категорични, че протестите ще зачестят, ако скоро институциите не предложат ефективни решения за справяне със замърсяването на въздуха

Стотина русенци излязоха на пореден протест срещу мръсния въздух в града.

Те блокираха за няколко часа района на Дунав мост с искане на оставки заради неспособността на институциите вече няколко години да се справят с проблема със замърсяването на въздуха.

Протестът под мотото "Русе иска да диша" започна с автопоход по булевард "Тутракан" до "Дунав мост". На кръговото кръстовище около 50 автомобила застанаха в две колони и блокираха движението във всички посоки. Повечето от хората бяха с маски на лицата и носеха плакати с надписи "Мръсният въздух ни убива" и "Стоп на обгазяването на Русе", предаде Кис 13.

Според протестиращите предприятията в индустриалната зона замърсяват града, но институциите не правели необходимото да ги контролират какво изхвърлят в атмосферата. Затова смятат, че трябва да има оставки както в РИОСВ, така и в Министерството на околната среда и водите. Смятат също, че местната власт не правела достатъчно, за да ги подкрепи.

Основните искания на протестиращите към отговорните институции са всички заводи да бъдат проверени за пречиствателни инсталации и при установяване на замърсяване да се спира производството им.

Русенци са категорични, че протестите ще зачестят, ако скоро институциите не предложат ефективни решения за справяне със замърсяването на въздуха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари