Столични ресторантьори искат спешни мерки срещу масовите сбивания

1
Исканията на представителите на бранша не са политически
Исканията на представителите на бранша не са политически Снимка: БГНЕС

Исканията на представителите на бранша не са политически

След серията инциденти в столицата, в Министерството на вътрешните работи ще се проведе среща между министър Калин Стоянов и столични организации на заведенията, поискана от бранша с настояване за спешни мерки. Очаква се в срещата да участва и столичният кмет Васил Терзиев. Това Атанас Димитров - председател на Регионалната структура на хотелиерската и ресторантската асоциация в София, цитиран от БНТ. Той беше категоричен, че исканията им не са политически.

"Става въпрос за масовите сбивания на столичния булевард "Витоша" - съответно на 6 срещу 7 март и на 8 март. По тези случаи вече има и задържани като е установено, че не става въпрос за напрежение на расова основа. За нападението на бул. "Витоша" в сряда срещу четвъртък са арестувани двама чужди граждани, които не са мигранти, а конфликтът е от личен характер", посочи Атанас Димитров.

При втория случай от петък - с нападнати студенти от Великобритания е задържан 16-годишен български гражданин, който е известен на полицията за кражби и грабежи. От МВР още в събота засилиха полицейското присъствие в най-уязвимите райони на града. След засилване на проверките, само за денонощие са задържани над 100 души, но повечето от тях след това са освободени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари