Столична фирма ще прави одита за пътна безопасност на АМ “Русе - Велико Търново”

0
Според одобрения проект трасето на магистралата “Русе - Велико Търново” е разделено на три участъка
Според одобрения проект трасето на магистралата “Русе - Велико Търново” е разделено на три участъка

Според одобрения проект трасето на магистралата “Русе - Велико Търново” е разделено на три участъка

Агенция “Пътна инфраструктура” избра кой да изготви одита за пътната безопасност на автомагистрала Русе – Велико Търново на етап идеен проект. Това е столичното дружество “Виа-План” ЕООД.

Фирмата бе избрана чрез обществена поръчка, за която оферти подадоха рекорден брой участници – 12. Впоследствие три от дружествата бяха отстранени, тъй като не отговарят на условията на възложителя. В крайна сметка с решение на АПИ за изпълнител е определена “Виа-План” ЕООД, чиято ценова оферта възлиза на 11 500 лв. без ДДС и е най-ниска от предложенията на класираните участници, пише Янтра Днес.

Целта на обществената поръчка е да се изготви независима, подробна систематична проверка за техническата безопасност на инфраструктурния обект. В одита се посочват проектните елементи, които могат да се окажат критични за безопасността, идентифицират се потенциално опасните пътни участъци и се предписват мерки за тяхното обезопасяване.

Според одобрения проект трасето на магистралата “Русе - Велико Търново” е разделено на три участъка

Първият е Русе – Бяла с дължина 40,2 км, вторият е изграждането на обход на Бяла с дължина 35,4 км, а третият участък е Бяла – Велико Търново с дължина 57,2 км. Обявена е и обществена поръчка за избор на изпълнител за разработване на технически проект за първите два участъка, но този етап все още няма избран изпълнител от пътната агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари