Стефко Бурджиев разпореди проверка на територията на КТМ

1
Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев проведе работна среща, относно сигнал подаден от Инициативния комитет на град Мартен
Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев проведе работна среща, относно сигнал подаден от Инициативния комитет на град Мартен

Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев проведе работна среща, относно сигнал подаден от Инициативния комитет на град Мартен, свързан със замърсяванията от производствената площадка на бившия Комбинат за тежко машиностроене /КТМ/.

Участие взеха представители от Община Русе, РИОСВ – Русе, Регионалната здравна инспекция – Русе,  Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Басейнова дирекция Дунавски район и Дирекция „Инспекция по труда”.

Основната цел на работната среща свързана с извършването на фактическа проверка на обектите намиращи се на площадката на КТМ и разглеждане на доклада изготвен от директора на РИОСВ – Русе.

В края на дискусията Областният управител Стефко Бурджиев заяви, че ще бъде издадена заповед за създаване на организация за извършване на обхватна проверка на място и по график на обектите, ситуирани на територията на КТМ.

С  оглед проведената среща днес, беше издадена горепосочената заповед. В нея Областният управител нарежда да бъде сформирана междуведомствена комисия съставена от представители на регионални и териториални звена пряко свързани с проблема. Тя ще извърши проверка на канализационната мрежа, производствената дейност върху здравето на хората в района и най-близко отстоящите жилищни зони, както и възможния риск за населението при възникване на авария на територията на КТМ.

Резултатите от дейността на комисията ще бъдат оформени в протокол за всеки един от проверените обекти. Той ще съдържа констатации, изводи и предложения за мерки за отстраняване на проблема, както и ще бъде подписан от всички участвали в конкретната проверка експерти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари