Стефан Янев: Какво става, ако никой не приеме да стане служебен премиер

0
Той обясни, че всеки служебен кабинет се е сблъскал с поредица от кризи, които вероятно не е искал да стоят пред него за решаване
Той обясни, че всеки служебен кабинет се е сблъскал с поредица от кризи, които вероятно не е искал да стоят пред него за решаване Видео: NOVA

Той обясни, че всеки служебен кабинет се е сблъскал с поредица от кризи, които вероятно не е искал да стоят пред него за решаване

Промените в Конституцията не дават отговор, ако никой от възможните лица, сред които може да се избира за служебен премиер, не пожелае да приеме поста. Това заяви бившият служебен премиер и министър Стефан Янев в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Служебният кабинет не е ограничен само да прави избори. Той е нормален кабинет, който работи в среда, различна от нормалното взаимодействие между изпълнителната и законодателната власт”, каза Янев.

Той обясни, че всеки служебен кабинет се е сблъскал с поредица от кризи, които вероятно не е искал да стоят пред него за решаване.

По думите на бившия служебен премиер на 6 април ще има Национален съвет на партия „Български Възход”, която той ръководи. Там ще бъде дискутирано бъдещето на България, както и участието им в предстоящите избори, каза Янев. Въпросът участие в коалиция е следваща стъпка, уточни той.

Янев пожела да има национална стратегия за развитието на България. „Ако говорим за днешния политически разговор, в него липсва съзиданието, чувството за отговорност, чувството на политиците, че правят нещо в името на България”, допълни Янев.

Относно ролята на министъра на електронното управление в участието в изборния процес, той каза: „видяхме, че машините не бяха извадени в първия изборен ден на местните избори, вероятно вината е основно на министъра на електронното управление, но той не си го призна за вина”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари