Стефан Габровски: Посветих се на неврохирургията след лична трагедия

0
Той сподели мнение, че трябва да има референдум за това кой да е националният ни празник,
Той сподели мнение, че трябва да има референдум за това кой да е националният ни празник, Видео: NOVA

Той сподели мнение, че трябва да има референдум за това кой да е националният ни празник,

Доайенът на неврохирургията у нас проф. Стефан Габровски говори в ефира на NOVA NEWS за ценностите, свободата и това какво означава да си независим в наши дни.

„Това зависи от духа на човека и неговото възпитание. Но във всяко общество има потискащи фактори, с които всички трябва да се съобразяваме. Затова да бъдеш независим е нещо велико”, сподели проф. Габровски.

Той сподели мнение, че трябва да има референдум за това кой да е националният ни празник, тъй като в историята ни има много значими дати.

На въпрос какво е посъветвал сина си – проф. Николай Габровски, когато е влязъл в политиката, неврохирургът отговори, че никога не се е месил в неговите решения. „Аз самият стоях настрани от политиката, посветих се на неврохирургията. Вече имам 50 години стаж зад гърба си и през цялото това време не съм имал нито ден, нито нощ, нито празник, по време на които да съм се посвещавал изцяло на семейството си. Но никога не съм се налагал на сина си”, сподели медикът. И допълни, че се е отдал на неврохирургията след сполетяла го лична трагедия.

Той каза още, че България вече е получила признанието на Европа в сферата на неврохирургията и това е напълно заслужено.

Проф. Габровски приветства навлизането на новите технологии в медицината. И добави, че те помагат изключително много и облекчават работата на лекарите и страданията на пациентите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    К'ви референдуми?
    Със закон направете националния празник на България да е 4 юли. И без това марионетното ни продажно правителство ближе американските задници на хората от посолство-ТО!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари