ИК за запазване на 3 март: Няма да се откажем от искането за референдум

2
На този фон от ПП-ДБ продължават да поддържат предложението си за промени в Конституцията
На този фон от ПП-ДБ продължават да поддържат предложението си за промени в Конституцията

На този фон от ПП-ДБ продължават да поддържат предложението си за промени в Конституцията

Инициативният комитет за запазване на 3 март като национален празник на страната излезе с нова позиция, в която се казва, че въпросът вече не може да бъде решен от една личност или партия, предава Bulgaria On Air.

"Инициативният комитет постигна вече своята първа голяма победа. Това се вижда от реакцията на политици и партии, които декларират, че няма да правят промяна в националния празник. На този етап обаче става въпрос само за думи", съобщават от ИК и напомнят:

Дори партиите от мнозинството да се откажат от промяната на националния празник през Конституцията, те могат да решат да го сменят с промяна в текстовете в Кодекса на труда, където в момента Трети март е записан като национален празник.

На този фон от ПП-ДБ продължават да поддържат предложението си за промени в Конституцията. Уклончива е позицията и на останалите партии в Народното събрание, посочва още от ИК.

"Доказателство за истинския отказ от посегателството върху Трети март би могло да бъде оттегляне и преработване на проекта за конституционни промени или отхвърляне на предложението още на първо четене. Целта на нашата инициатива е да осуетим всякакви по-нататъшни опити да се руши националната идентичност и историческа памет. Всичко това ни мотивира не само да продължим започнатото събиране на подписи за организиране на референдум, но и да засилим усилията, за да могат българите да участват в този акт на демократично волеизявление", категорични са членовете на ИК.

Събирането на подписи за референдум започна веднага след внасянето на заявление в Народното събрание. Вчера хиляди граждани подкрепиха инициативата в София, Видин и Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари