Стартира подписката за референдум за националния празник

0
Предстои в четвъртък да бъде внесено уведомление в НС, че инициативният комитет започва да събира подписи, каза политологът Александър Маринов
Предстои в четвъртък да бъде внесено уведомление в НС, че инициативният комитет започва да събира подписи, каза политологът Александър Маринов Видео: NOVA

Предстои в четвъртък да бъде внесено уведомление в НС, че инициативният комитет започва да събира подписи, каза политологът Александър Маринов

Протестите и причините те да са разразят са симптом за проблемите в управлението. Природата на правителството е сложна, то е нестабилно. Това коментира в „Денят на живо с Наделина Анева” по NOVA политологът Александър Маринов.

Според него участниците в управлението, извън ПП-ДБ, са побързали да се разграничат. „Това е голямо изпитание заради начина на реакция и поведение на правителството. Цялата сглобка е изградена на базата на временно съвпадение на интереси и докога ще съществува крехкото равновесие е трудно да се прецени”, добави Маринов.

По думите му с решението относно зърнопроизводителите, кабинетът се е саморазклатил.

„Решението е доказано погрешно, както и начинът, по който беше взето. Никакъв диалог не е имало, колкото и да извърта премиерът това не е вярно”, подчерта политологът. Той добави, че е имало е ненужна словесна агресия. „Целият аграрен сектор отдавна постави своите проблеми и настоя за решения, които липсват. Рано или късно такъв протест щеше да се случи”, каза още той.

Маринов уточни, че когато и това правителство да бъде развалено, ще бъде важен не само реалният повод, но и обяснението за него. По отношение на местните избори, според него, картината в София е объркана и е трудно да се предвиди какво ще се случи.

Маринов подчерта, че интересът на президента е България да се управлява добре. „Президентът препоръча на Денков да не съставя правителство, защото беше ясно, че е заченато в грях. Ще бъде нестабилно и няма да върши работа. Това се потвърждава, реалните резултати от работата на правителството клонят към нула”, добави Маринов. Според него президентът няма ресурс да клати правителство, а има позиция, която изразява.

По отношение на промяната в Конституцията Маринов каза, че всички които подкрепят проекта, ще си понесат отговорността. Той уточни, че предстои в четвъртък да бъде внесено уведомление в НС, че съставеният инициативен комитет започва да събира подписи за провеждане на референдум за запазване на националния празник.

Александър Маринов допълни, че няма информация и впечатление президентът да обмисля политически проект, който да заеме явно празната ниша в политическото пространство. Според него има фрапираща потребност от нещо ново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    1
    Четете!
    Единствената страна, която приема за националния си празник датата на подписване на договор между чужди държави. Сега яростно защитавана от същите комуняги, по времето на режима им трети март не беше даже неприсъствен ден!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари