Ставрин Гиноолу ще ръководи ново консулство в Русе

5
Правителството одобри откриване на консулство на Молдова в дунавския град
Правителството одобри откриване на консулство на Молдова в дунавския град

Правителството одобри откриване на консулство на Молдова в дунавския град

Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на Молдова в България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град Русе и консулски окръг, обхващащ територията на област Русе.

Правителството даде съгласие Ставрин Михайлов Гиноолу - български гражданин да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Молдова в България, със седалище в град Русе, и консулски окръг, обхващащ територията на област Русе.

Ставрин Гиноолу в качеството си на почетно консулско длъжностно лице се очаква да работи активно за поддържане и задълбочаване на отличните двустранни отношения между двете държави, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Откриването на новото консулство напълно кореспондира с геополитическата линия на засилено сътрудничество и партньорство на ЕС и държавите-членки на ЕС с Молдова, препотвърдено с решението на Европейския съвет от 14 декември 2023 година за стартиране на преговори за присъединяване на страната към ЕС.

Настоящото решение ще допринесе за разширяване обхвата на възможностите за интензивно взаимодействие между двете страни в икономическата, културно-образователната, туристическата и други области от взаимен интерес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    23
    Дългия
    Газ и аз почнах да пикая ама от кеф, чувал съм, че в Молдова имало яки манафи, дано да дойдат и да ме опрашат в тоалетната на консулството! По рано се надявах на украински гейове ама те богатите избягаха от войната и си търсят по младо от мене, пък бедните Путин ги утилизира на фронта...дано с молдовците ми излезе късмета!
  • 3
    22
    Дългия
    Рушлямчетата газ пикаят от яд и злоба, че им изритаха шпионите и им затвориха консулството! А сега ще дойдат приятелските молдовци, като там има немалка общност етнически БЪЛГАРИ! Дажя някакъв злобее, че ТероруZZшлямия щяла да ги прегази за три дни? То и за Украйна така казваха тъпите орки, ама какво стана-моГилизация! ;)
  • 3
    21
    mischi
    За отваряне на посолства си решават страните, чиито са посолствата, не нашите власти. Нашите само дават разрешения. Така че преговаряйте със САЩ, Германия, Англия и т.н. за отварянето, пожелавам Ви успех!
  • -1
    20
    до 19
    Само дето не позна, сигурно щото си неостър! От всичко написано аз съм #14 и #18 А иначе вече го преместих в дясно и нямам намерение заради теб да го местя пак! :) :) :)
  • 0
    19
    до 18
    Каза го: "До 9 20:27 | 14.2.2024 г. Това което предлагам вече го е имало в Русе, бе верек!" Но явно турският ти е по-роден и трудно разбираш не само какво те питат, но и какво отговаряш. Че ти не си ли достатъчно пораснал, че малкият да ти казва кога да го местиш?) Заяждам се! Тъпичък си и поради това не си ми интересен. Хубава вечер и бъди здрав! Щеше ми се да ти го кажа на турски, но не го знам.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари