МС ще обсъди откриването на консулство на Молдова със седалище в Русе

3
Консулството ще бъде ръководено от почетно длъжностно лице
Консулството ще бъде ръководено от почетно длъжностно лице Снимка: БГНЕС

Консулството ще бъде ръководено от почетно длъжностно лице

Министерският съвет ще разгледа актуализирането на програмите за разширяване и подобряване на сградния фонд и материалната база в системата на образованието за периода 2024-2026 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета. Заседанието е насрочено за утре от 11:00 часа.

Предстои кабинетът да обсъди доклад за касовото изпълнение на държавния бюджет и основните показатели на консолидираната фискална програма за 2023 година.

В дневния ред е още одобряването на помощ за кандидатите по програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в България.

Министрите се очаква да обсъдят още даването на съгласие за откриването на консулство на Молдова в България, ръководено от почетно длъжностно лице със седалище в Русе.

Предвижда се одобряването на меморандум за сътрудничество между Министерския съвет и сдружение „Асоциация без граници“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    14
    До 7 русенец
    Не си ти русенец ами баш си силистренски или видински цигладжия.Вмирисан.
  • 0
    13
    до 5
    И коя ли нормална държава би открила консулство в 15-я по големина град? Въздух ли ще намери, бизнес ли или експати точно в загубеното Русе!?
  • -1
    12
    Копейкин
    Не си сам, русенец! И аз като теб съм безработна ППруга и си чакам надника от ППевски ама нещо се бави, не знам какво ще правя....ти ако го получиш по рано надника, свиркай!
  • -1
    11
    русенец
    Факт е, че съм некадърна и некъпана ППруга и заработвам с един и същ репертоар под всяка статия, дори да няма нищо общо с любимата ми Русия, от която се прехранвам!
  • -1
    10
    какво мисля
    е моя работа! Какво ще стане го решава съдът! Щом няма иск, значи и панаира е бил само панаир!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари