Станислав Балабанов: Казус като Македония ще взриви коалицията

0
Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци
Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци Снимка: NOVA

Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци

Логиката показва, че в ситуация на редица кризи предсрочните избори не са изход, това не е държавническо поведение. Всички партньори се опитваме да се опираме на коалиционното споразумение. Докато то се спазва се надявам да няма предсрочни избори. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него идеята на коалицията е да се възпротиви на статуквото и да извърши съдебна реформа. Той отрече подкрепата на опозиционни партии да е индикатор за проблеми в управляващото мнозинство.

“Съжалявам г-н Гюров. Той се превърна в жертва на собствените си партийци. Беше издигнат в последния момент и после беше оттеглен. ПП в този месец, в който се бавеше процедурата по издигане на кандидатури за гуверньор на БНБ, посочиха няколко човека като Кристалина Георгиева и Стоян Михов. Това е причината ПП да поискат отпадане на някои критерии за управител на БНБ”, поясни Балабанов по казуса с избор на гуверньор на БНБ.

Той беше категоричен, че ИТН ще прояви постоянство и ще номинира отново Любомир Каримански.

Балабанов коментира скорошните социологически проучвания, според които подкрепата на ИТН спада: “В такава ситуация всеки ще има проблеми. Който и да е на власт, ще трябва да взима трудни решения. Подкрепата за всяка партия ерозира и аз го отдавам на кризите”.

“Един казус като Македония ще взриви коалицията. В момента се слага на масата националният интерес”, категоричен беше депутатът от ИТН.

Той обясни, че ИТН е поискала повече места в парламентарните комисии по конституционни и правни въпроси и по бюджет и финанси, защото работата на комисиите е била саботирана от липса на кворум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    dani
    Направи ми лошо впечатление,че политици и журналисти нищо ново не са научили.Преди 1990 год. се кланяха на изток,а сега на запад.Все някой трябва отвън да им казва коя е правилната линия на мислене и поведение.Страхуват се да мислят самостоятелно и да отстояват своите позиции.Повечето повтарят нечие чуждо мнение-то е важно за тях.
  • 4
    2
    Бай Чеп
    Да! И в деня на космонавтиката репортажа който даваха беше пълно със совалки и американски знамена, все едно Г.Иванов и А.Александров са летели до космоса с Мъск! На 3-ти март никой в речите си не споменава Русия! Ние самите изопачаваме историята си, какво остава за македонците!
  • 3
    1
    друга история за историята
    Тази сутрин директорката на Националния военно- исторически музей в София обяви по една тв, че не са отворили за посетители на 3 март тази година, защото подкрепяли Украйно, пък не подкрепяли Русия. Този музей частна нейна собственост ли е? Пренаписваме историята ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари