Станислав Балабанов: Изходът от политическата криза се нарича „Референдум“

0
Време ли е България да стане президентска република?
Време ли е България да стане президентска република?

Време ли е България да стане президентска република?

В сегашната спирала от избори, ние търсим изход от политическата криза. Според „Има Такъв Народ“ възможният изход се нарича „Референдум“.

Това коментира Станислав Балабанов от „Има Такъв Народ“ пред Нова нюз.

Той уточни още, че точният въпрос към хората на референдума, ще бъде уточнен и прецизиран от юристи, а стъпките, за да се осъществи смяната на формата на управление са следните:

„Първо по закон – „Законът за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление“ позволява такъв въпрос да бъде зададен и той е от компетенцията на Обикновеното народно събрание.

Балабанов обясни и другите стъпки, а именно, че ако референдумът бъде успешен (както е бил успешен Референдумът от 2016г., когато гласуваха 3,5 милиона души), следва Обикновеното народно събрание да се съобрази с резултата.

„НС е задължено да приеме волята на народа, да се саморазпусне и да се свика ВНС. А ВНС вече да работи по конкретиката, какъв точно тип президентска република да стане държавата. Важно е да видим кое е най-доброто и практично решение за България“.

Депутатът от последните три парламента, бе категоричен, че тази политическа система е изправила ИТН пред предизвикателството да намерят изход за страната от политическата криза.

„Да намерим точен ход, който да е практичен и ще успокои политическата ситуация. Вижте сегашната политическата система какво уродливо нещо създаде – комунисти и демократи обединени за власт. Затова – какво искаме да направим ние? – За да бъде ясно! – Искаме да питаме хората! Това е най-демократичният начин, според нас – да питаме хората с референдум и по закон – Време ли е България да стане президентска република?“

Той посочи, че ИТН винаги са били коректив в тази четворна коалиция.

„Ние нямахме голям избор в тази сложна политическа ситуация, защото от едната страна стояха ГЕРБ и ДПС, този компрометиран модел на управление, който смачка държавата в последните 12 години. От другата страна пък – така или иначе трябваше да се създаде парламентарно мнозинство. Макар, разбира се, БСП да беше огромният компромис“.

Станислав Балабанов припомни, че коалиционното споразумение не се е изпълнявало основно от ПП.

„Момчетата от Канада се опитаха да управляват еднолично. Корнелия пък лъжеше избирателите си и си продаваше оръжията за Украйна“.

Ние наистина нямахме място в такова управление, бе категоричен кандидат-депутатът от „Има Такъв Народ“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Читател
    Този е олицетворение на наглост,предателство и демагогия в пълния й размер.Балабан и "наш" Тошко,събориха партията итн,партия която от първо място в класацията, падна на четвърто,с тенденция на 02- октомври да излезе от всякакви класации.
  • 5
    3
    аз
    Стига сте ни напрапвали тези политически трупове...боли ме гъза кво мисли учиндолския чалгар и голямата му глава балабанов
  • 7
    2
    Отвратен от ИТН
    И седнали да раздават акъл с цялата си наглост.
  • 6
    1
    русенец
    То няма лошо да сме президентска република, ама нали тези, които ви вкараха в парламента също ще гласуват и тогава вместо Путин ще изберем някой като Байдън. Прочие, какво стана с намерението на вашият вожд да изпраща хора в космоса? То и други простотии каза, ама да не ги припомням.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари