Станислав Балабанов: Ако станем президентска република, НС ще работи законово

2
"Има такъв народ" внесе уведомление за провеждането на референдум по темата
"Има такъв народ" внесе уведомление за провеждането на референдум по темата Снимка: bTV

"Има такъв народ" внесе уведомление за провеждането на референдум по темата

Ако станем президентска република, най-после Народното събрание ще работи законово и самостоятелно. При една президентска република ще има ясно независими власти. Президентът в една президентска република ще може да назначава Министерски съвет, парламентът ще може да съществува самостоятелно

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV Станислав Балабанов от „Има такъв народ“.

По-рано днес “Има такъв народ“ внесе уведомление в Народното събрание за провеждането на референдум относно свикването на Велико Народно събрание и промяна на държавното ни устройство от парламентарна република към президентска.

Въпросът е формулиран по следния начин: „Подкрепяте ли произвеждане на избори за Велико Народно събрание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно управление от парламентарна република в президентска република?“.

„Парламентарната република вече е изчерпана и това се доказваше всеки изминал ден през последния 48-ия парламент. Колко червени линии бяха начертани, виждате каква беше патовата ситуация в Народното събрание – народните представители не можеха да изберат председател“, заяви Балабанов.

По думите му държавата е изпаднала в тежка конституционна криза.

„Ние, като нормални и свободни български граждани, разсъждаваме по какъв начин да търсим изхода, защото парламентарно представените партии показаха своите лица и те не са особено приятни. Демокрацията ни позволява да попитаме българските граждани каква е волята им“, добави Балабанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Тоя е наглец!
    понеже Простак Тошко хаджията с каруцарския и селяндурски език стана за посмешище на цяла България и цял народ го мрази и презира, Сакатият чалгар от Учиндол вече праща по телевизиите "санитаря" си Балабана Джебчията, който има навик да пребърква джобовете на хората, да краде разни хартийки и да ги развява по телевизиите! Всъщност, днес Джебчията беше поканен от Цветанка, която ,както винаги, гледа чалгарите с влажен кравешки поглед и им задава само "удобни" въпроси! Балабана Джебчията ни запозна с новата поръчка, възложена му от кремълската подлога от село Славяново понеже чалгарската сбирщина на Сакатото нищожество вече изпълни блестящо първата поръчка на Фатмака със Зелените чорапи и свали Кирил Петков,поръчка спусната от Кремъл! Явно, чалгарите са профукали рублите, с които им беше заплатено за първата мокра поръчка?! А Джебчията да отиде при пластичен хирург, за да му отреже грозната брадавица на мутрата, защото с еня има много зловещ вид и плаши хората! Особено по вечерно време!
  • 5
    4
    аз
    това репортерче да прочете първо конституцията, че се чудят вече как да привличат внимание, само простотии
  • 5
    3
    до 2
    Никаква икономия няма да има, просто тия 240 хрантутника ще ги назначава един човек. По модел на сегашната ситуация, просто ще се подсигури от същото за години напред :) Много по-лесно за Кремъл е да контролира един човек вместо 240.
  • 0
    2
    Наистина
    Икономия на срества ако ги няма тези в парламента милиони лева . Само жалко са теятара ще ни липсва .
  • 4
    1
    Шмекер
    И тулуп
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари