Станислав Балабанов: Ако България стане президентска република, Кирил Петков ще се прибере в Канада

2
От "Има такъв народ" виждат изход от политическата криза чрез референдум за президентска република
От "Има такъв народ" виждат изход от политическата криза чрез референдум за президентска република Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

"Парламентарната република в последните 30 години роди единствено задкулисие и лъжи", заяви той

От "Има такъв народ" виждат изход от политическата криза чрез референдум за смяна на политическата система - България да стане президентска република.

"Парламентарната република в последните 30 години роди единствено задкулисие, лъжи, лицемерие и хора, които единствено и само влизат в политиката с една цел - да се облагодетелстват с власт и да не мислят за българските граждани. От горчивия опит, който натрупа "Има такъв народ" в последните 3 парламента, стана ясно, че ние не работим с истински партньори в парламента. Като институция не се грижи за сигурността на гражданите", каза Станислав Балабанов в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него парламентът се е превърнал в сбирщина от хора, които са се скрили зад плакатни послания.

"На всички избори излизат и казват как милеят и мислят за хората, а когато се събират на масата - казват, че ги интересуват само постовете и властта. В една такава ситуация, изправени пред поредните избори, за нас няма нищо по-логично като изход от тази политическа криза да попитаме законово хората на референдум дали е време България да стане президентска република. Като гледам заявките на другите политически партии и ако се случи същото като 47-ия парламент, България ще направи много бърз трамплин към 49-ия такъв", добави Балабанов.

По думите му за тяхната партия също има червени линии.

"С ГЕРБ и ДПС не може, с "Възраждане" не става, "Продължаваме промяната" казват, че пък с нас не става. Затворили сме вратата за Кирил Петков и Асен Василев. Когато тези хора искат да са начело на държавата, цялата държава има голям проблем, ние също. Те са нашият проблем", категоричен бе той.

И поясни, че при 200 000 подписа парламентът трябва да реши дали да има референдум, а при 400 000 подписа парламентът се задължава да инициира такъв референдум.

"Много е важно как ще бъде зададен въпросът на такъв референдум, той трябва да бъде конституционно издържан, за да издържи и пред Конституционния съд, и да е от компетенцията на НС. Ако референдумът бъде успешен - обикновеното Народно събрание трябва да се съобрази с резултатите и ако имат волята, народните представители да тръгнат към курс за свикване на Велико Народно събрание. Ако посмеят да допуснат грешката, която направиха през 2016 година, когато се подиграха с гласа на 3,5 млн. българи, президентът на България също има възможност, ако прецени и реши, да тръгне към ВНС. И вече във Великото Народно събрание ще се изгради структурата и правилната форма на президентска република", добави Станислав Балабанов.

Попитан какво представлява полупрезидентската република, той отговори: "Президентът се избира мажоритарно. Парламентът също се избира мажоритарно. И тогава президентът след демократични и парламентарни избори назначава министър-председател, той съставя кабинет. Има ясно разграничение на властите, законодателната е изключително прозрачна. Прекрасно е, че всички политически лидери скачат срещу тази наша идея. Нинова знае, че ако има такава промяна, тя е политически труп. Ако България стане президентска република, Кирил Петков ще се прибере в Канада."

Балабанов е категоричен, че от ИТН винаги са били последователни.

"Ние имаме заслуга за това, че българските граждани видяха каква е истинското лице на политическото лице отвътре, защото как да си мълчиш и да се съобразяваш с хора, които те гледат в очите и те лъжат. Как да стоиш в коалиция, когато нашият енергиен министър още преди месеци говореше как България има възможност да излезе от газовата криза, ако използва системата на Гърция и Германия, а Асен Василев казва: "Няма да го допусна". През Полша продаваха оръжия за Украйна."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    хахо
    а шефа ти за когото работиш като говореща глава, ще се прибере ли в учиндол?
  • 1
    4
    Чудовищна наглост!
    потресаваща наглост! това е тази тлъста, мазна и противна мутра, дето й викат Балабана Джебчията и дето пребърква джобовете на хората, за да краде хартийки и да ги развява по телевизиите! Чудовищна наглост на този чалгар със смрdзяващия поглед, с който убива за секунда кралска кобра, но на който може да устои само тяхната кралска кобра - фъфлещата учиндолск слугиня - Митевата, пардон, Рупчевата лъжкиня, чийто мъж е назначен на сладка служба в Брюгксел точно от сикаджийската мутра! Та Балабан Джебчията "Горчивият опит", чалгарско нищожество, е на целия български народ, с който вие - сарайско-банкянските лакеи, повече от година се гаврехте и разигравахте държавата! КОЙ предложи за премиери и министри кобургски лакеи и доказани престъпници, измамници и нищожества, като онзи ваш "премиер", когото Простак Тошко Хаджията представяше като "парче" бизнесмен", а се оказа, че жалкото нищожество продавало шнорхели и гащи на една сергия?! Не изнудваше А ли вашето нищожество Гроздю Асен Василев да хариже милиарди на господаря ви - делянпеевското чудовище за магистрали, след като сикаджийският ви "Коалиционен партньор" вече му беше дал пет милиарда, ама магистрали няма?! Не побесня ли и без това бесният ви и тежко болен Сакат "лидер", когато не беше избран за управител на БНБ кандидата на сарайския "архитект" на чалгарската ви сбирщина?! Не побесня ли съвсем Сакатото чудовище, когато Кирил Петков отряза учиндолския и сикаджийски ортак Таки от стотиците милиони, които прибираше от "Капитан Андреево"? Не порвалихте ли вие - престъпната ви и просташка чалгарска сбирщина три парламента по заповед на Кремъл, на мутрите и мафиотите, от които неразделна част е бил винаги Сакатият ви" бос" на идвана, когото мутрите и мафията излъгаха, че ще държи в мръсните си и сакати ръце съдбините на Блъгария?! И понеже Сакатият е прост и тъп, взел, че им повярвал!Затвори си мръсната уста, Балабане Джебчията, затвори я, защото си отврат! Не, няма да изпълните тази поръчка на (п)Резидента на Решетников за "президентска република"! Пак е допрял до предатели, лъжци и змамници като вас - чалгарите, понеже вие изпълнихте мократа му поръчка и свалихте Кирил петков, нали?! Да, ама този път ще удари на камък! Бягай да му обадиш бе, Джебчията, бягай бе тъсто и мазно нищожество
  • 0
    3
    ДунавпроЗД
    Защо ни занимавате с тази нагла и тъпа чалгарска свиня? Типична извадка за избирателите на чалгарчетата!
  • -2
    2
    Най-подходящ за президент
    е някой , който горе-долу може да свири на виола. Дори и да е нахален , вулгарен и крадлив измамник.
  • 2
    1
    русенец
    Интересно ми е кой ще избира този президент. Тези, които избират боклуците в парламента или ще си внасяме избиратели от Марс? Тъп народ, какъвто е безспорно нашия, се управлява само с камшик! Не сме за демокрация.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари