Станимир Станчев: Ограничението на вноса от Украйна е за отвличане на вниманието

0
Земеделци в Русенско смятат, че забраната до 30 юни за внос на зърнени култури от Украйна няма да даде резултат
Земеделци в Русенско смятат, че забраната до 30 юни за внос на зърнени култури от Украйна няма да даде резултат

Земеделци в Русенско смятат, че забраната до 30 юни за внос на зърнени култури от Украйна няма да даде резултат

Според зърнопроизводителя Станимир Станчев, мерките нямало да сработят, тъй като не променяли нищо по отношение на транзитния коридор за трети държави.

По думите му това означава, че отново нямало да има контрол върху спазването на транзитния коридор. "Имало и едно неразбиране от ЕК и предпазливост от българска страна, което няма да доведе до решаване на проблемите на земеделците", смята Станимир Станчев.

Според него, ограничението на вноса от Украйна е за отвличане на вниманието на земеделците, които след края на временната забрана, ще бъдат заети с прибирането на новата реколта и няма да мислят за протести, предаде БГНЕС.

Освен това, не е убеден, че за месец и половина - два, докато траят мерките, зърнопроизводителите ще успеят да си изпразнят складовете. "Неразбирането на проблемите на зърнопроизводителите проличавало най-ясно от намерението на ЕС да отпусне допълнително 100 милиона евро като компенсации за засегнатите от украинския внос страни в Източна Европа", смята Станимир Станчев.

Според него компенсациите, независимо от размера, който в случая е крайно недостатъчен, не решават проблемите на фермерите. Припомняме, че загубите само на българските зърнопроизводители се изчисляват на над 800 милиона лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    рич
    ДА ГО ЛИНЧУВАМЕ ГЕПЕВ,ТОЙ НИ СЪСИПА КОМУНИСТА!
  • 2
    2
    Лаком зад*ик
    Тези алчни г*зове нямат угодия. Особено цитирания лъжлив кр*дец. Всички трябва за тяхната ненаситна лапачка да мислим и пак са недоволни.
  • 13
    1
    Ах, тв. М.
    Хрантутник
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари