Станаха ясни двамата кандидати за управител на БНБ

0
Мандатът на настоящия гуверньор Димитър Радев изтече през юли миналата година
Мандатът на настоящия гуверньор Димитър Радев изтече през юли миналата година

Това са икономистът Илиян Михов или Любомир Каримански от ИТН

Икономистът професор Илиян Михов, който е едно от имената, спрягани за кандидат за управител на БНБ, има ангажимент да завърши мандата си като ректор на Европейския институт по управление на бизнеса INSEAD. Това съобщиха за БНР от висшето учебно заведение в Сингапур. Мандатът на ректора завършва август догодина.

Освен потенциалната номинация на Михов, друго обсъждано име е на Любомир Каримански от „Има такъв народ“.

Премиерът Кирил Петков нито потвърди, нито отрече варианта ректорът на престижното учебно заведение в Сингапур да бъде кандидатът на „Продължаваме промяната“.

"Искам да кажа, че ако човек като Илиян Михов е на такава позиция, всички българи би трябвало много да се гордеем, но не знам дали това е възможно. Това е отговорът", заяви Петков пред бТВ, като подчерта, че ще бъдат обсъдени всички предложени имена от коалиционните партньори.

В отговор на покана за интервю към Михов от университета БНР цитира: „Бихме искали да потвърдим, че ректорът Михов има ангажимент да завърши мандата си, който изтича на 31 август 2023“.

Друго спрягано име е на председателя на бюджетната комисия Любомир Каримански. Той заяви пред Нова ТВ, че най-вероятно той ще бъде номинацията на „Има такъв народ“:

"И вътре в партията смятам, че няма да има друг кандидат, ако съм аз".

Мандатът на настоящия гуверньор Димитър Радев изтече през юли миналата година. Всички парламентарни групи имат право да правят номинации в срок от 20 дни. С изтекли мандати са подуправителите Калин Христов и Нина Стоянова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари