Кирил Петков се обади на румънския президент заради заплахите към Каримански

0
Трябва да достигнем до инициатора на този СМС, до бързото му откриване, написа премиерът
Трябва да достигнем до инициатора на този СМС, до бързото му откриване, написа премиерът Снимка: МС

Трябва да достигнем до инициатора на този СМС, до бързото му откриване, написа премиерът

"Лично се обадих на румънския президент да помоля за бързо откриване на този румънски гражданин. Трябва да достигнем до инициатора на този СМС. Всеки български гражданин трябва да бъде защитен от подобни атаки!".

Това написа във Фейсбук профила си премиерът Кирил Петков след като стана ясно, че СИМ картата, от която е изпратено заплашителното съобщение до депутата и кандидат за шеф на БНБ Любомир Каримански, е на румънски гражданин.

По-рано премиерът коментира казуса, заявявайки, че "със сигурност това са мутренски похвати. Въпросът е кои са мутрите, които са го направили. Пълен абсурд е твърдението, че това идва от друг кандидат".

Служителите на ГДНП са установили, че картата е регистрирана на името на румънски гражданин с инициали L.Т., който е влязъл в страната на 1 април. Изяснен е и неговият единен граждански номер. Мъжът е напуснал границите на България на 7 април, припомня Actualno.

Картата е била активирана за 15 минути през вчерашния ден, след което е изключена. Установено е и мястото, където е активирана СИМ картата и е изпратено съобщението. "Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни", гласи текстът на съобщението, уточняват още от полицията. Работата по случая продължава.

Прокуратурата възложи проверка за заплахите срещу Каримански

Припомняме, че депутатът от "Има такъв народ" и кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански е получил съобщение за заплаха. По думите му получил съобщението в 17:30 часа в четвъртък, след като се е провалило заседанието на Комисията по бюджет и финанси. Каримански определи заплахата като "неприемлива". Той беше категоричен, че ще продължи да отстоява своите принципи и да прилага един-единствен стандарт, а не двоен аршин.

Двамата кандидати за поста са от управляващата коалиция - лидерът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров и финансистът от "Има такъв народ" Любомир Каримански, като все още няма яснота кой ще бъде избран

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    русенец
    И защо ти се обаждаш на румънския президент? Имаш си разследващи, те ще се обадят на когото трябва. Стига си копирал номерата на Тиквата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари