Стана ясна причината за катастрофата на булевард "България"

1

През изминалото денонощия на територията на област Русе са станали 16 катастрофи, при което четирима души са пострадали.

Вчера около 16:50ч. в Русе стана катастрофа на бул. "България", северно платно в посока София. Товарен автомобил "Дачия Логан", управляван от 21-годишен младеж, при избиране скоростта си не се съобразява с интензивността на движението и блъска отзад движещ се пред него автомобил "Фолксваген Венто", управляван от 52-годишен шофьор. След преглед от екип на спешна помощ водачът на Дачия-та е освободен за домашно лечение с контузия на главата, съобщиха от МВР - Русе.

Вчера около 04:55 ч. на главен път Русе – Силистра, лек автомобил «Волво», управляван от 25-годишен водач напуска платното за движение вдясно и се блъска последователно в пътен знак и стълб от уличното осветление. Водачът не е бил установен на местопроизшествието. По- късно е станало ясно, че той е пострадал. Поставена му е била диагноза: контузно-разкъсна рана на главата, в областта на лицето, след като е бил на преглед в гр. Главница, откъдето после е освободен за домашно лечение.

Екип на Пътна полиция е изяснявал случая. Като причина за ПТП се посочва несъобразена скорост. Водачът не е бил изпробван за употреба на алкохол, тъй като не е открит на местопроизшествието. Също вчера около 12:40 ч. на пътя Русе – Божичен, посока с. Иваново, лек автомобил «Тойота» с русенска регистрация, управляван от 78-годишен шофьор, при избиране скоростта си на движение не се съобразява с широчината на пътното платно, както и с радиуса на завой, губи контрол, отклонява се вляво и се преобръща в крайпътна канавка. В резултат на катастрофата са леко ранени водачът и пътник. След преглед от екип на спешната помощ са освободени с охлузвания. Екип на Пътна полиция е изяснявал инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари