Стамен Савов: Трябват 60 милиона лева за ремонт на Дунав мост

3
Целта е след ремонта поне 30 години да няма проблеми по съоръжението
Целта е след ремонта поне 30 години да няма проблеми по съоръжението Видео: Русе Медиа

Целта е след ремонта поне 30 години да няма проблеми по съоръжението

"Проектът за основен ремонт на Дунав мост е готов , но за да се случи, трябва да се осигури финансирането, което прогнозно ще бъде около 50-60 млн. лв. Ако тези стъпки се изпълнят през тази година, реалните дейности ще започнат през 2024 г.", коментира директорът на Областно пътно управление - Русе инж. Стамен Савов, предава Русе Медиа.

Ремонтът ще бъде почти същият, какъвто направиха румънците преди няколко години на тяхната част на моста. Ще бъдат подменени бетоновите панели между колоните, които са основният проблем в момента – те са амортизирани, получават се напуквания по тях и дефектират асфалтовата настилка, и фугите и т.н. От АПИ направиха няколко текущи ремонта, докато се чака основният, който е крайно необходим на съоръжението.

Изработването на проекта отне повече от година, тъй като става дума за сложни дейности, при които да се прецени много внимателно всеки детайл. Целта след приключване на ремонта поне 30 години да няма проблеми по Дунав мост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    23
    Секарио
    Спрете да крадете боклуци.
  • 1
    22
    Петър
    Тоя голяма прическа извади, от типа добре окосена селска ливада
  • 3
    21
    Русенец
    Защо когато преди няколко години румънците правеха основен ремонт на моста като сменяха бетоновите панели,на българската част се направи само леко асвалтче и боядисаха парапетите.Не можаха ли заедно да го направят,така и така спираха движението по едната лента и хората чакаха на километрични опашки с часове.Сега румънската част си е здрава,а за нашата готвят пак ремонт,вместо да се направи поне още един мост или дори повече.Трябва да се разтовари трафика,моста не е толкова зле.При ремонта,който гласят сегашните 5-10 километрови опашчици от тирове ще ни се видят песен.Целият град ще бъде блокиран от чакащи да преминат границата от двете страни и тогава някакво си паркингче няма да спаси положението. ЗАТОВА ХОРА,ДАЙТЕ ДА СЕ ВДИГНЕМ НА СТАЧКА И ДА НЕ ИМ РАЗРЕШОМ ТОВА СВОЕВОЛИЕ. НЕКА С ТЕЗИ ПАРИ ДА НАПРАВЯТ ДРУГ МОСТ,НО ЕВРОПЕЙСКИ,С НЯКОЛКО ПЛАТНА,ДА ПРЕХВЪРЛЯТ ДВИЖЕНИЕТО ОТТАМ,ЗА ДА НЯМА ОПАШКИ ПРИ РЕМОНТА НА СТАРИЯ МОСТ И ДА СИ ГО ПРАВЯТ ТОЗИ ЗАКЪСНЕЛИЯ РЕМОНТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ.
  • 4
    20
    До долните
    То само тоа да беше. Я питайте Пената с какви средства се здоби с нов жиб, нова жинъ, нова къщъ, нови лиуади на село, че и издръжка плаща клетника. Ааамииин
  • 4
    19
    Съвестен гражданин
    Уважаеми съграждани моля Ви да се преборим със своеволията и корупцията на директор регионална дирекция гранична полиция Русе. Същият е срам за нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари