Средствата по програмата за селските райони се бавят

0
Процедурите за изкупуването на зърно за държавния резерв са спрени, заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев
Процедурите за изкупуването на зърно за държавния резерв са спрени, заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев Снимка: вестник 24 часа

Забавя се изплащането на средствата по програмата за развитие на селските района

Това каза в Несебър служебният министър на земеделието Явор Гечев. Той уточни, че слабото звено е договорирането и посочи, че има голям брой проекти.

Проблемите по изплащането на средствата по Програмата за развитие на селските райони са обсъдени с ръководството на ДФ “Земеделие“, каза министър Гечев, цитиран от БНР:

"Скоро ще има цялостен план и преструктуриране на различните единици, доколкото може. Системите са доникъде, които трябва да се прилагат следващата година, трябва да тръгнат, за да могат да продължат директните плащания. Има цялостна нова система за контрол."

Оптимизира се системата за дърводобив с цел осигуряването на дърва за огрев на уязвимите групи хора, добави още Явор Гечев:

"Имаше среща и с министерството на правосъдието, за да видим възможностите, за лица лишени от свобода дали можем да направим симбиоза за допълнителни работници вътре в горските предприятия за дърводобив."

Процедурите за изкупуването на зърно за държавния резерв са спрени, а средствата са възстановени в държавния бюджет, заяви служебният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари