Среднощен пожар на депото за отпадъци край Русе

0
Горенето е ликвидирано за час и половина
Горенето е ликвидирано за час и половина Снимка: Община Русе

На 31 март около 01 часа, е възникнал пожар на територията на клетка 2 за неопасни отпадъци на регионалното депо за отпадъци край Русе.

В работата по гасенето, минути след избухването на пожара, са се включили два специализирани автомобила на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, както и верижна техника на дружеството, което стопанисва и експлоатира депото – „Берус“ ООД, съобщиха от Община Русе.

Сигналът за пожара е получен през тел.112 в 01:05 ч., а огънят е овладян напълно в 02:30 ч. След потушаването му операторът на депото е извършил запръстяване на огнището със собствена техника, като продължава да извършва наблюдение и след овладяването на огъня.

В ранните часове на деня мястото на инцидента е посетено от зам.-кмета по комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов. За възникването на пожара и бързото му потушаване незабавно е уведомен директорът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова.     

Пожарът е бил локален и не се е разпространил извън границите на клетка 2 за неопасни отпадъци. Към момента текат дейности по закриване и рекултивация на клетката.

Изясняват се причините за възпламеняването на отпадъците, но най-вероятно пожарът е възникнал вследствие на самозапалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари