Спряган за външен министър споделил невярна информация в официалната си автобиография

0
Димитър Гърдев от ИТН се е изкарал съветник в Европарламента, без да е бил такъв
Димитър Гърдев от ИТН се е изкарал съветник в Европарламента, без да е бил такъв Снимка: БНР

Твърдението на Димитър Гърдев, че е бил съветник на комисиите AFET и SEDE е лъжа, заяви евродепутатът Елена Йончева

Спряганият за външен министър Димитър Гърдев от ИТН в официалната си автобиография споделил невярна информация за длъжностите, които е заемал като служител в Европейския парламент, съобщава EURACTIV.

В официалното си резюме на сайта на ITN Гърдев твърди, че е бил „съветник на комисиите AFET и SEDE“.

AFET е комисията по външни работи на Европейския парламент, а SEDE е подкомисията за сигурност и отбрана на Европейския парламент.

Гърдев работи в Европейския парламент като асистент на българския евродепутат в офиса ѝ в София, а според службите на Европейския парламент никога не е работил в сградата на Европейския парламент.

Администрацията на Европейския парламент няма информация за г-н Димитър Гърдев като служител на секретариата“, казаха те.

Попитан от EURACTIV да коментира дали лъже за работата си в Европейския парламент, Гърдев каза, че е работил като асистент на евродепутата Елена Йончева в офиса ѝ в София и в това си качество е отразявал въпросите на AFET и SEDE. Той обясни, че работата му е била ревизирана от ЕП и че е получил добра оценка.

Йончева потвърди още, че Гърдев е бил неин помощник в офиса в София от 2019 до 2020 г., но добави, че твърдението му, че е бил „съветник на комисиите AFET и SEDE” е лъжа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари