Подслушвали Елена Йончева с шпионски софтуер

0
Европейският парламент е в повишена готовност за кибератаки
Европейският парламент е в повишена готовност за кибератаки Снимка: Facebook

Европейският парламент е в повишена готовност за кибератаки

Депутатите от Европарламента откриха в телефоните си зловреден софтуер, което предизвика тревога за поверителната работа на ЕС в областта на отбраната, пише европейската редакция на Politico. Българският депутат от групата на социалистите Елена Йончева също е станала обект на шпионски софтуер на телефона си, което е установено по време на проверка на ИТ-сигурността тази седмица. Софтуерът е открит и в телефона на служител на комисията.

Френският либерален член на Европейския парламент Натали Лоазо, която председателства подкомисията по отбрана, е станала жертва на израелския шпионски софтуер тип "Пегас", потвърди тя самата тя пред Politico, пише 24 ЧАСА.

Новите разкрития показват, че кризата около хакването на телефоните на Европейския парламент се разширява, след като Politico съобщи в сряда, че институцията е поискала от членовете на подкомисията по отбрана да проверят телефоните си за шпионски софтуер.

Следите, открити в две устройства, накараха институцията да посъветва членовете да проверят телефоните си", заяви заместник-говорителят на парламента Делфин Колард.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    байгън
    Както с джендъри и сега са замесени евроатлантическите евроси
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари