Спорове, скандали и разпит на министри в народното събрание

0
Имаше поредна атака на опозицията към управляващите - с обвинение, че министри не отговарят на депутатски въпроси
Имаше поредна атака на опозицията към управляващите - с обвинение, че министри не отговарят на депутатски въпроси Видео: NOVA

Спорове, скандали и разпит на министри белязаха заседанието на парламента в петък

Повече от час депутатите не успяха да започнат с изслушването на вицепремиера Асен Василев по темата за Плана за възстановяване, предава NOVA.

Имаше поредна атака на опозицията към управляващите - с обвинение, че министри не отговарят на депутатски въпроси.

„Рашков не отговаря на ДПС, Събев - на мен, Иван Иванов - на Александър Дунчев”, алармира от трибуната на Народното събрание депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Николина Ангелкова.

В атаката се включи и депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев, който преди дни обвини земеделския министър от БСП в това, че пази "мафията" в сектора на горите с назначения и уволнения.

„Да ги дадем тези прословути имена за кадровите смени в земеделието”, призова народният представител и искрите в коалицията пак се разпалиха.

„Има хора, професионалисти от ГЕРБ, които са уволнени. Няма да казвам имена, защото вчера споменах едно име, свързано с ГЕРБ и веднага е уволнено”, каза Дунчев.

Отговорът от БСП не закъсня. „Чуваме за това колко добре е управлявал ГЕРБ 12 години. Защо като ви харесва толкова ГЕРБ, искахте промяната? Получете си ГЕРБ”, каза Георги Свиленски.

Съпартиецът му Филип Попов размаха снимка и заяви: „Ето го Георги Тончев - представител на горите в Сливен на митинг на ГЕРБ. Това ли е промяната, г-н Дунчев? Благодарим за тази промяна, но нещо друго имахме предвид, когато съставяхме коалицията”.

„Дали са политически червени, сини, жълти - нас не ни интересува. Искам от вашия министър отговори”, категоричен беше Александър Дунчев.

След един час спорове депутатите преминаха и към първата си задача - да изслушат вицепремиера Асен Василев за това до къде е стигнал Планът за възстановяване и устойчивост.

По-късно гласуваха и предложение за отпадане на зеления сертификат за достъп до сградите на Народното събрание. Той дойде от "Възраждане" и беше прието със 157 гласа "за", 3 - "против" и един "въздържал се". Депутатите приеха и редакционното предложение на Ива Митева от ИТН това да се случи от 14 март.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари