Споразумение между оператори вещае края на SMS съобщенията

1
Заменят кратките текстови съобщения, известни като SMS, с новия стандарт за комуникации RCS
Заменят кратките текстови съобщения, известни като SMS, с новия стандарт за комуникации RCS

Операторите в САЩ се обединяват около новия стандарт.

Споразумение между оператори вещае края на SMS съобщенията.

Четирите най-големи американски телеком оператори – AT&T, Verizon, Sprint и T-Mobile – постигаха съгласие за замяна на кратките текстови съобщения, известни като SMS, с новия стандарт за комуникации RCS, съобщи The Vegre.

Всеки от операторите публикува съобщение за медиите, в което обявява създаването на съвместно предприятие, наречено „Инициатива за обмен на съобщения между операторите” (CCMI).

CCMI обединява усилията на операторите за замяна на SMS-те със стандарт за съобщения от следващо поколение и пускане на ново приложение за изпращане на текстови съобщения за Android телефони.

Генералният мениджър на CCMI Дъг Гарланд заяви, че новото приложение, което се очаква да излезе през следващата година, ще се предлага по подразбиране в Android телефоните, продавани от четирите оператора.

Приложението ще поддържа всички обичайни функции на стандарта RCS, вкл. въвеждане на текст, споделяне на изображения с висока разделителна способност и групов чат. Приложението ще бъде съвместимо и с глобалния стандарт „Universal Profile” за RCS, приет от оператори по целия свят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари