Спор за имот стои зад трагедията в Пловдив

0
Ясна е самоличността на двамата братя
Ясна е самоличността на двамата братя Снимка: TrafficNews

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед

60- годишният Илия Йорданов е мъжът, застрелял брат си при скандал в центъра на Пловдив, информира TrafficNews. Жертвата е 57-годишният Петко Йорданов. След като убил по-малкият си брат, мъжът е сложил край на живота си със същото оръжие.

Причината за двойната смърт е спор за имот. Двамата братя се карали за наследствения апартамент на ул. "Киев" в центъра на града. В жилището живеели Петко със съпругата си и 22-годишния си син, както и майка им Стефка. Жената е с деменция и семейството се грижило за нея. Преди година тя останала вдовица и малко след погребението на бащата, в семейството започнали спорове за имота. Оказало се, че дядото Стефан е завещал жилището на внука, който носел неговото име. Този факт обаче вбесил Илия, който започнал да търси сметка на брат си, обвинявайки го , че е манипулирал родителите им. Скандалите били ежедневни, Илия няколко пъти е заплашвал Петко с убийство пред свидетели.

По-големият брат настоявал апартаментът да бъде продаден, а парите разделени по равно. Петко обаче бил против и казал, че няма да наруши последната воля на баща си. Двамата непрекъснато се карали.

Семейството е родом от Стамболийски, но от години живеят в Пловдив. И двамата братя са с адресна регистрация на ул. "Киев".

Служители на Криминална полиция и лекари от Съдебна медицина са на място и правят оглед. Труповете на убиецът и жертвата все още са на местопрестъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Грозното гадже е като москвича - хем върши работа, хем не ти го барат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук