Сполучлива техника за шарени яйца на Великден

1

Лесно е ефектно!

На Велика събота боядисваме яйца за Великден. Всяка домакиня се стреми яйцата да станат красиви и да донесат настроение за празника.

Известни са множество техники за боядисване, както с купени бои, така и с естествени багрила.

Днес ще споделим един метод за шарене на яйцата, който е лесен и много ефектен. Идеята е на Наталия Симеонова и е публикувана във фейсбук групата "В моята кухня".

Необходими продукти:

2 пакетчета желатин х 10 г всяко

8 с.л. вода

прахообразни бои за яйца

Начин на боядисване:

Разтваряте желатина в 4 с.л.вода и го оставяте да набъбне. Добавяте още 3 - 4 с.л. вода и го разтопявате на водна баня. Овалвате хубаво топлото и подсушено яйце в желатина, изваждате го върху решетка, под която има чиния и леко напръсквате с прахообразни бои.

Ефектът е чуден, убедете се сами!

Екипът на Dunavmost ви желае Светли празници!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари