Спират всички пътни ремонти през септември

0
Министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата
Министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата Снимка: БГНЕС

Николай Нанков: Министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата

Всички пътни ремонти и задания за кърпене на дупки, подмяна на знаци, мантинели, подрязване на храсти и чистене на банкети, за да не се наводняват шосетата по републиканската пътна мрежа са спрени до второ нареждане. Заповедта е спусната до подчинените му с искане да се разпространи до фирмите от бранша, с които има сключени рамкови договори за тези дейности, от председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Ясен Йорданов.

Пътни експерти веднага реагираха, че подобна заповед може да доведе до последващи съдебни дела срещу шефът на АПИ, ако на предвидените за ремонт отсечки се случи тежка катастрофа в резултат на неизвършените планирани дейности, пише вестник "Труд".

„Всичко друго очаквах от новото ръководство на МРРБ, но не и задочен комплимент, че съм прав!“, написа бившият регионалният министър и настоящ председател на ресорната комисия в НС ГЕРБ Николай Нанков във фейсбук.

„Събрали се вчера министърът и шефовете на АПИ да оправят кашата, която забърка новият председател на пътната агенция Ясен Йорданов. Подразнени били от фейсбук статусите ми, че в нарушение възлагат текущи ремонти по договори за зимно поддържане и аварийни дейности! Леле! Подразнени били и че фирмите жалят търговете им. И решили да ги “дисциплинират”. Как ли? Като спрат работата по поддържането и ремонтите на републиканските пътища.

Та “умните глави” родили гениалната идея с “окръжно” до областните пътни управления да се спре пътното поддържане през септември до второ нареждане“, написа Нанков.

Другата седмица председателят на регионалната комисия Николай Нанков свиква извънредно заседание по повод заповедта на пътния шеф.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари