Спират ремонта на "тапата" при Дунав мост

4
Строителните дейности по разширяването на пътя в района на ЖП надлеза ще продължат при подходящи метеорологични условия
Строителните дейности по разширяването на пътя в района на ЖП надлеза ще продължат при подходящи метеорологични условия Видео: КИС 13

Заради ниските температури спират строителните дейности по разширяването на пътя в района на ЖП надлеза на Дунав мост край Русе.

Ремонтът ще бъде възобновен при подходящи метеорологични условия.

Преустановяването на строителните дейности се налага, тъй като изискванията за полагане на асфалт е това да става при температури не по-ниски от 5 градуса. Затова от Агенция "Пътна инфраструктура" са взели решение засега реконструкцията да бъде спряна, информира КИС 13.

Припомняме, че разширяването на пътя започна през май тази година, като се очакваше да приключи най-много за 4 месеца. Дейностите обаче се забавиха заради необходимостта от допълнителни строителни работи по изграждането на колектора с всички подземни комуникации към източната промишлена зона.

Проектът предвижда пътят от и към Силистра до второто кръгово кръстовище да се разшири двойно, така че да има по две ленти във всяко платно. Идеята е по този начин да се реши дългогодишният проблем със струпването на стотици тежкотоварни автомобили, които чакат да преминат по Дунав мост и затрудняват и без друго натоварения трафик около граничния пункт.

Според запознати с проблема обаче трайно нормализиране на ситуацията може да се постигне само с изграждане на втори мост край Русе, тъй като сегашното съоръжение не е проектирано за толкова голям брой превозни средства и няма достатъчно пропускливост.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари