Спират парите за реклама в телевизиите

0
Дончев поиска телевизиите да кажат властта купува ли си медиен комфорт
Дончев поиска телевизиите да кажат властта купува ли си медиен комфорт Снимка: Булфото

Мораториум върху договорите за купуване на ефирно време от телевизии и радиа без обществена поръчка е наложило правителството, съобщи за в. "24 часа" вицепремиерът Томислав Дончев.

Списък с нови договори за излъчване на рекламни клипове е замразен, каза той.

Решението е взето заради обвинения, че с купуването на ефирно време с европейски пари и без търг или конкурс властта си купува медиен комфорт.

Вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че логиката на ЕК да не се правят обществени поръчки за купуване на ефирно време е, че радио и телевизионните оператори минават през сериозни процедури за лицензиране.

Пазарът на услугата предоставяне на ефирно време е много ограничен и затова не се правят поръчки. Правилото е залегнало и в нова евродиректива и е еднакво за целия пазар на ЕС.

Дончев казва, че темата за европарите и телевизиите и радиата е влязла отново в оборот покрай завихрилата се политическа истерия при приемането на новия Закон за обществените поръчки.

Вицепремиерът настоява за обществен дебат, на който всеки да си каже тезата Телевизиите да кажат властта купува ли си медиен комфорт, поиска Дончев. “Няма да има нови договори, докато не се постигне консенсус”, отсече той.

Ако някое министерство, което е управляващ орган на оперативна програма, иска да рекламира сега, може да прави поръчки за кръгли маси, за рекламни материали.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари