Спират от движение колите на участниците в гонки

0
Новите шофьори ще получават 2/3 от максималните контролни точки при получаване на книжка
Новите шофьори ще получават 2/3 от максималните контролни точки при получаване на книжка

Автомобилите на участниците в нерегламентирани състезания ще бъдат спирани от движение за срок до 3 месеца.

Това реши парламентарната комисия по транспорт, която разгледа Закона за движение по пътищата на второ четене, предаде Канал 3.

Депутатите решиха още, че новите водачи на превозни средства ще получават 2/3 от максималните контролни точки при получаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство или 26 контролни точки. Останалата част от 13 точки те ще получават след придобиване на 24 месеца стаж като водачи. 

Комисията по транспорт отложи за септември разглеждането правилата за обучението и последващия контрол на младите шофьори за месец септември, когато ще бъде организирана кръгла маса по темата  на кръгла маса, след проучване как стои въпросът в другите държави, да разгледаме правилата за младите шофьори.

”Допускаме грешка, че не правим разлика между нови и млади шофьори! Във Франция младите започват да карат на 15-16 години и окончателно взимат свидетелство на 18 години, след като тези две години се обучават и карат с придружител”, отбеляза депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари