Спипаха полицаи да спят на работа

5
Единият дори си бил събул обувките. Освен това дремещите ченгета били във „видимо сънено състояние“ / Снимката е илюстративна
Единият дори си бил събул обувките. Освен това дремещите ченгета били във „видимо сънено състояние“ / Снимката е илюстративна

Полицай от Трето РУ в пловдивския квартал „Кършияка“ е бил спипан при служебна проверка да дремва в сградата на Районното.

Той е бил санкциониран с порицание за половин година, но отървал наказанието след подадена жалба до Административния съд, пише Марица.бг.

Оказало се, че в издадената заповед не ставало ясно как точно е нарушил дисциплината в службата - чрез действие или бездействие. Липсата на тази информация нарушила правото му на защита и отменила санкцията.

Проверката била извършена на 27 май т.г. Тогава младши инспекторът и негов колега били на смяна като патрул. Малко след 4:00 часа следобед в сградата на участъка дошли проверяващи служители на полицията.

Те влезли в стаята за инструктаж и заварили двамата униформени легнали на диваните. Единият дори си бил събул обувките. Освен това дремещите ченгета били във „видимо сънено състояние“. След констатациите било наложено и порицанието.

Инспекторът веднага се заел да жали пред съда. Според него нарушението не било формулирано точно, като не ставало ясно дали той е действал, или бездействал.

Освен това от него не били поискани и обяснения по надлежния ред, а по време на проверката униформеният си бил взел почивка за „физиологични нужди“ и попълване на документи. Това е и причината санкцията да падне в съда.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари