Гръцки полицаи: Госпожице, патрулката не е такси

0
28-годишна жена е убита от бившия си приятел малко, след като подава жалба
28-годишна жена е убита от бившия си приятел малко, след като подава жалба Видео: bTV

28-годишна жена е убита от бившия си приятел малко, след като подава жалба

Госпожице, патрулката не е такси“ – този отговор получава Киряки Грива малко преди да бъде убита от бившия си приятел, предава bTV. Младата жена търси помощ от органите на реда в предградие на Атина, след като получава заплахи.

Тя отива в полицейския участък, за да подаде жалба, че е била преследвана. Помолила е полицаите да я ескортират до дома ѝ, но получава отказ. „Патрулните автомобили на предоставят таксиметрова услуга“, казват ѝ органите на реда.

Малко след излизането от полицейския участък в понеделник вечерта тя е намушкана до смърт от бившия си приятел, срещу когото е подала жалба.

Погребението на 28-годишната Кириаки Грива се състоя в четвъртък.

Бездействието на полицията предизвика широко недоволство в Гърция и искания за промени. Ръководството на гръцката полиция обяви, че ще бъдат осигурени „безопасни къщи“, в които да бъдат настанявани жертвите на домашно насилие или тези, които са подали жалби.

Според официални данни Министерството на вътрешните работи на Гърция случаите на домашно насилие са се удвоили от 2020 г. насам.

Учениците от Музикално училище в Атина проведоха музикален протест в петък пред полицейското управление, от което са отпратили 28-годишната Кириаки Грива преди да бъде убита.

Учениците изпълниха създадени от тях песни за убийството. Няколко деца бяха боядисали дланите си с червена боя и ги вдигнаха високо в памет на петата жена, станала жертва на домашно насилие от началото на 2024 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари