Спипаха четирима за незаконна сеч в Русенско

0
Полицаи от РУ – Сливо поле и горски успяха да хванат четири каруци, натоварени с незаконно отсечени дървета
Полицаи от РУ – Сливо поле и горски успяха да хванат четири каруци, натоварени с незаконно отсечени дървета Снимка: Булфото / архив

Незаконни дървари заловиха в Русенско.

Около 15:40 часа в сряда, в землището на село Черешово, в местността "Орлово гнездо", служители на РУ – Сливо поле при съвместни действия с хора от общинската горска стража, установили незаконната сеч, съобщиха от МВР - Русе.

В горист масив, който е собственост на община Сливо поле, в момент на товарене на дървен материал, униформените заловили четирима мъже от село Малко Враново с четири каруци. Едното от возилата на конска тяга дори вече било натоварено с около 1,5 куб.м. немаркирани нарязани дърва.

Задържаните на възраст от 31 до 57 години. На местопрестъплението била изпратена дежурна оперативна група от служители на РУ – Сливо поле и представители на РДГ- Русе. При извършения оглед,били установени множество отрязани дървета от вида "цер" и "благун".

Количеството на отрязаната дървесина и нанесената щета е в процес на уточняване. По случая е образувано досъдебно производство срещу четиримата мъже, с оглед престъпление по чл.235, ал.1 от НК, уточниха от МВР - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари