Спецоперация с шест институции на пътя Русе - Бяла

1
Специализирани операции ще се провеждат всеки месец до края на годината
Специализирани операции ще се провеждат всеки месец до края на годината

Специализирани операции ще се провеждат всеки месец до края на годината

Специализирана полицейска операция по линия на пътен контрол с участието на служители от шест институции се проведе днес на пътя Русе - Бяла. На изхода на Русе проверки се извършваха от представители на “Пътна полиция” при ОДМВР – Русе, РД ”Автомобилна администрация”- Русе, Агенция „Митници“, НАП, БГ Тол и ДА „Безопасност на движението по пътищата“, като операцията продължи в рамките на три часа от 9:00 до 12:00 часа.

Всяка от институциите проверяваше водачите и превозните средства според своята специфика на дейност. Пътните полицаи тестваха водачите за употреба на алкохол и наркотици, както и за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците и детски столчета. Мотористите и пътниците се следяха за носенето на каски. Проверки се правеха на документите за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, шофьорски книжки, технически преглед, предаде Русе Медиа.

Товарните автомобили и бусове допълнително бяха проверявани за превоз на нелегални мигранти.

Автомобилните инспектори основно се спираха камиони с българска регистрация тип гондоли, като проверяваха натовареността им. Това е свързано със започналата жътвена кампания и с превоза на въглища към ТЕЦ-овете. Проверки за претоварване на чуждестранни камиони не се извършваха, тъй като това се прави на Дунав мост.

Подобни специализирани операции ще се провеждат всеки месец до края на годината. Очаква се резултати от днешните проверки да бъдат обявени следобед или в утрешния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Вбесен
    Днес двама мозъчно-импотентни педерас'а в униформи бяха спрели за проверка (?) един бус точно метър, метър и половина преди пешеходната пътека по ул. „Потсдам“, преди зеленчуковата борса (бившия Булгарплод). Бусът, понеже е висок, ограничава видимостта в дясната лента, където, отдясно наляво пресичаше една жена. Щеше да стане голям сакатлък: блъснат пешеходец (на пешеходна пътека!) и верижна катастрофа от три автомобила! И всичко това с любезното съдействие на мозъчните инвалиди от Пътна полиция! Дано да се познаят дебилите, на които плащаме нелоши заплати, и следващия път да подбират по-прецизно и акуратно местата на които спират и проверяват МПС!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари