Спецоперации на полицията в Сливо поле и Ветово

6
При проверка в частен дом във Ветово, обитаван от 45-годишна жена, е открито количество ситно нарязан тютюн без бандерол, какъвто се изисква по закон
При проверка в частен дом във Ветово, обитаван от 45-годишна жена, е открито количество ситно нарязан тютюн без бандерол, какъвто се изисква по закон Снимка: БГНЕС/архив

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места бе проведена вчера на територията на РУ – Ветово, а днес и на територията на РУ – Сливо поле. В полицейските действия са участвали екипи служители от различни подразделения на ОДМВР- Русе

В хода на операциите служителите на МВР извършваха проверки за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение и транспортиране на дървен материал, посегателства срещу собствеността на гражданите, управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП, нарушения на закона за българските лични документи, също за нарушения на акцизните режими, спазването на карантинни режими и въведените ограничения във връзка с извънредната обстановка, както и други дейности с цел превенция на конвенционалната престъпност. Наред с това установяване и на лица, извършители на престъпления, лица обявени за издирване, местно и общодържавно, проверки по Закона за гражданската регистрация.

На територията на РУ – Ветово в рамките на няколко часа са проверени 36 МПС, 74 лица. Съставени са общо 23 фиша и акта по ЗДвП, други 2 по ЗБЛД, както и един предупредителен протокол. Проверени са и 7 търговски обекта.

Образувани са 8 преписки за престъпления по чл. 235, ал.2 от НК, във връзка с установени случаи на незаконно съхранение и транспортиране на дървесина на територията на гр. Ветово и в гр. Сеново – общо над 10 кубика, както строителна така и за огрев.

Започната е работа и във връзка със случай на съхранение на акцизни стоки без платен налог. При проверка в частен дом в гр. Ветово, обитаван от 45-годишна жена, е открито количество ситно нарязан тютюн без бандерол, какъвто се изисква по закон. Количеството /около половин кг/ е предадено на полицейските служители, а по случая е заведена преписка с оглед данни за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.

Днес на територията на Община Сливо поле екипите са работили в района на с. Малко Враново. Проверени са 100 МПС и над 130 лица. Съставени са 14 акта и 28 фиша по ЗДвП. Образувани са 10 преписки - 8 случая за нерегламентиран дървен материал; един по линия „акцизни стоки“ – съхранявани в имот 7 кг. тютюн без платен налог; и един по линия на „културно-историческите ценности“, за открити антични монети.

Работата на част от екипите все още са в ход, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения.

Действията на служителите на ОДМВР – Русе по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция на територията на малките населени места в областта продължават, в хода на планирани и други специализирани полицейски операции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари