Специалност „Български език и история“ в Русенския университет отбелязва своята 20 годишнина

0
Специалността е създадена през 2002 година в РУ „Ангел Кънчев". В нея се обучават специалисти по български език, литература и история, които успешно се реализират в разнообразни професионални сфери
Специалността е създадена през 2002 година в РУ „Ангел Кънчев". В нея се обучават специалисти по български език, литература и история, които успешно се реализират в разнообразни професионални сфери

На 18 май 2022 г. (сряда) от 16 часа в зала „Сименс" на Русенския университет „Ангел Кънчев" ще се проведе ежегодната Вечер на специалност „Български език и история", организирана от катедра „Български език, литература, история и изкуство" (БЕЛИИ) в Русенския университет, на която тържествено ще бъде отбелязана 20-годишнината на специалността

В програмата са включени множество инициативи, сред които: тържествено награждаване на изявени студенти от специалността и обявяване на победителите в конкурса за есе на тема: „Паисиевите идеи за свободата в апостолското му послание „История славянобългарска", посветен на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски. Като специален гост е поканен проф. Пламен Павлов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", който ще проведе научен семинар на тема: „Векът на цар Самуил".

Събитието ще отбележат заедно настоящи и бивши преподаватели от катедра БЕЛИИ, възпитаници на специалността, членове на ръководството на университета, представители на културни и образователни институции в Русе.

Специалност „Български език и история" е създадена през 2002 година в РУ „Ангел Кънчев". В нея се обучават специалисти по български език, литература и история, които успешно се реализират в разнообразни професионални сфери: като учители по български език и литература и история, редактори, музейни работници, архивисти и др.

В последните две години студентите в специалност „Български език и литература" са освободени от заплащане на семестриална такса за обучение, което прави специалността още по-привлекателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари