Русенски и финландски студенти заедно се учат в онлайн курс

1
Целта на курса е студентите от България и Финландия, докато се намират в своята собствена страна, да придобият знания за културните особености, както и за системите за образование и здравеопазване на съответната партньорска страна
Целта на курса е студентите от България и Финландия, докато се намират в своята собствена страна, да придобият знания за културните особености, както и за системите за образование и здравеопазване на съответната партньорска страна Снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Русенски и финландски студенти заедно се учат в онлайн курс

Студенти от Русенския университет, катедра „Здравни грижи", специалности „Медицинска сестра" и „Акушерка", съвместно със студенти от Финландия – от Университета за приложни науки Савония и Професионалния колеж Саво - започнаха обучение в онлайн курс: „Интернационализацията у дома: Използването на ХR технологии (VR - виртуална реалност, AR- добавена реалност и MR - смесена реалност) в медицинските професии и обучението по здравни грижи (Internationalization at Home: XR Technology in Multiprofessional Health Care)".

Курсът се провежда в периода от 29 септември -17 ноември 2020 г., като участниците от Русенския университет формират сборна грапа от 22-ма студенти, а от Финландия участниците са 60.

Целта на курса е студентите от България и Финландия, докато се намират в своята собствена страна, да придобият знания за културните особености, както и за системите за образование и здравеопазване на съответната партньорска страна. В структурата на обучението са включени три модула: културна среща в областта на здравеопазването; използването на XR технологии в медицинските професии и обучението, обмен на знания между финландските и българските студенти; представяне и обсъждане на казус в областта на здравеопазването във Финландия и България.

Курсът е разработен от мултидисциплинарен екип от Университета за приложни науки Савония и Професионалния колеж Саво - Финландия, Русенския университет „Ангел Кънчев" и Фондация „Ятрус", България.

Модулът е част от проекта за транснационално сътрудничество на Европейския социален фонд „Бъдещи технологии в Образованието - Future Edu", който е уникален международен проект, въздействащ отвъд националните граници. Future Edu цели обмен на знания за използване на съвременни технологии и педагогически методи, за подобряване качеството и достъпа до образование в здравеопазването.

Реализирането на курса ще допринесе за увеличаване на международното сътрудничество и интернационализацията у дома.

Интернационализация у дома "Internationalization at Home" е все по-широко използвана форма за международно обучение в Европа, с цел повишаване качеството на висшето образование. Чрез партньорства между два или повече университета от различни страни се осъществяват съвместни образователни инициативи, обмен на знания, изследователска дейност, семинари и културни програми. Тези процеси и инициативи допринасят за придобиване на знания и развитие на компетенции у по-голяма част от студентите и академичния състав, които не са участвали в международни програми за мобилност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари