Специална техника от екоминистерството замерва въздуха в Русе

0
Кметът на Русе обяви, че се създава организация за денонощни проверки на въздуха над Русе
Кметът на Русе обяви, че се създава организация за денонощни проверки на въздуха над Русе

„Вярвам в действията на прокуратурата. Аз лично съм ангажиран и ще съдействам с целия си екип. Поискал съм предоставяне на необходимата специализирана за замервания на въздуха техника от Министерството на околната среда и водите. Категорично заявявам, че няма да правим компромиси с качеството на въздуха и проверките ще продължат ежедневно. Нашата работа е да опазим живота и здравето на русенци. Това е въпрос на дълг към нашите съграждани“, заяви кметът Пламен Стоилов.

"Минаха 3 години, вече чашата преля и русенци не могат да търпят повече", обяви Стоилов и допълни, че е решен "абсолютно твърдо и безкомпромисно" да работи за прекратяването на замърсяванията на въздуха в града, пише 24 часа.

"За мен е наглост при положение, че има посочени данни за виновници, вече 4-ти ден подред през нощта да има по 6-7 сигнала за замърсявания", допълни Пламен Стоилов и анонсира, че се създава организация за денонощни проверки на въздуха над Русе. "Обектите, които не искат да спазват закона ще бъдат принудени с всички възможни мерки, но няма да допуснем това нещо да продължава" категоричен беше той.

Прокуратурата търси виновни физически лица, а специализираните институции - юридически.

Стоилов заплаши, че вече е изискал предоставянето на необходимата техника от Министерствата на здравеопазването, на околната среда и водите и на труда и социалната политика.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари