"Специална" група ще дири кой замърсява въздуха в Русе!

0
В работна група ще бъдат включени представители на институции с възможности за установяване на източника на замърсяване
В работна група ще бъдат включени представители на институции с възможности за установяване на източника на замърсяване

Днес, по инициатива на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе и получено писмо от МОСВ, в кабинета на г-н Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе се проведе работна среща, в която взеха участие представители на РДПБЗН, ГДИДТН, ОДМВР, РИОСВ, Община Русе, ДИТ и РЗИ Русе.

На работната среща присъстващите се запознаха с извършените към момента действия по установяване на източника на замърсяване на атмосферния въздух в района гр. Русе.

Споделени бяха мнения относно ефективността на настоящите действия и обсъдени възможности за осигуряване на допълнителна специфична измервателна апаратура.

Срещата приключи с решение да се сформира нарочна работна група със Заповед на областния управител на област Русе, която да изпълни конкретни задачи в определен срок. В работната група ще бъдат включени представители на институции с възможности за установяване на източника на замърсяване, както и законовите възможности за решаване на проблема, чрез уведомяване на съответните институции.

В заповедта ще бъдат определени точно задачите на работната група, а за резултатите от проверката ще бъде изготвен протокол със съответните предложения за последващи действия както на институциите, така също и на службите за бързо реагиране.

Решено беше още, периодично да се предоставя информация на гражданите за резултатите от направените измервания в района на "Монтюпе" ЕООД и на предприятията, потенциални източници на замърсяване на околната среда – машиностроене, металообработване, металургия, електронна и химическа промишленост, както и информация за състоянието на факторите на околната среда и евентуалното им въздействие върху човешкото здраве.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари