Спешният център без лекар

0
Спешният център в „Ботунец” беше открит преди 6 години, а по това време на власт отново беше правителство на ГЕРБ, а здравен министър – Десислава Атанасова
Спешният център в „Ботунец” беше открит преди 6 години, а по това време на власт отново беше правителство на ГЕРБ, а здравен министър – Десислава Атанасова Видео: bTV

Медикът от филиала в "Ботунец"е в болница след катастрофа, друг очевидно няма.

Протест с искане за нормална лекарска помощ блокира поликлиниката в столичния квартал „Ботунец” днес, след като вчера там почина 11-годишно момче. Близките твърдят, че завели малкия Йордан в спешния център, само за да разберат, че там има само една медицинска сестра, която не е в състояние да спаси живота на момчето. То починало, докато чакали линейка.

Тезата на „Спешна помощ” е, че филиалът не е предназначен за приемане на болни. Говорителят на структурата Катя Сунгарска запита в ефира на bTV защо близките не са отишли директно в поликлиниката, където има лекари.

В същото време, именно спешният център в „Ботунец” беше открит преди 6 години, с амбицията да помага на 2000 души и обещанието медицински екип да дежури постоянно. По това време на власт отново беше правителство на ГЕРБ, а здравен министърДесислава Атанасова.

През 2012 г. бяха открити още три центъра – в „Надежда”, „Студентски град” и „Люлин”. Проектът тогава струваше 10 000 лв.

Днес научихме, че лекар в спешния център в „Ботунец” всъщност има, но е в болнични. Хоспитализиран е с тежки наранявания при катастрофа.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари