Борисов: Това ми е пета операция, претръпнал съм

0
Предложи лидера на СДС Румен Христов за министър на отбраната след като Каракачанов му отказал
Предложи лидера на СДС Румен Христов за министър на отбраната след като Каракачанов му отказал

Посочи, че вицепремиер и министър на отбраната ще бъде лидерът на СДС Румен Христов

Премиерът в оставка Бойко Борисов разкри какъв кабинет предлагат от ГЕРБ/СДС. Това направи той чрез жива връзка от болницата, след като вчера той бе опериран заради контузия.

"Най-важната длъжност след премиера е външния министър, Реформаторският блок го представи като най-евроатлантическия човек. Затова го номинирах него. Знам колко е важно това за държавата – стабилно правителство. Има огромно управляващо мнозинство – толкова не е имало отдавна. Партията единонодушно застава зад Даниел Митов", разкри Борисов и посочи, че вицепремиер и министър на отбраната ще бъде лидерът на СДС Румен Христов.

"На Каракачанов предложих да остане и в този кабинет, но той отказа, тъй като приема изборните резултати, за разлика от други партии".

"Александър Иванов – младо лице на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Не че работиха Петя Аврамова и Николай Нанков зле, но хората искат нови хора. Това е нашата стратегия като партия", обеща Борисов.

Делян Добрев ще бъде министър на енергетиката и ще замени Теменужка Петкова. Според премиера в оставка Томислав Дончев остава най-големият капацитет, затова остава вицепремиер с ресор еврофондове.

За министър на културата новото предложение е Калин Вельов.

Десислава Танева запазва поста си на министър на земеделието и храните. Проф. Костадин Ангелов и Красимир Вълчев също запазват сегашните си позиции в предложения от ГЕРБ/СДС кабинет.

Във връзка с контузията си Борисов разкри, че това му е пета подобна операция. "Три на левия крак, две на десния. Вече знам процедурата и съм претръпнал", отсече той.

По думите му политическият живот си тече и Интернет дава възможност на всеки политик и депутат да мисли и да интерпретира.

"Министрите и старите депутати не можем да отречем успехите през тези четири години. Ако някой си мисли, че е било лесно с Реформаторския блок да направим правителство. С „Патриотичния фронт“ също не беше лесно, с диаметрално противоположен ансамбъл – с НФСБ и Атака. Само Каракачанов остана да работи до края", оцени предишните си мандати премиера в оставка.

"Марешки също ни е давал подкрепа, ДПС също, особено за подкрепата за F-16. Винаги съм им благодарил на подкрепата публично. Българският избирател ни е поставил на първото място. Искат да съм премиер аз. В тази ситуация, спокойствието и средата за работа са най-важни за мен, без да има дразнител. В политиката сме като Роналдо и Меси", сравни Бойко Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари