Спешна помощ отказва да оповести резултатите от проверката на екипа, транспортирал Кристин

0
След убийството родините обвиниха д-р Недков, че не е направил нужното, за да помогне на 7-годишното момиченце
След убийството родините обвиниха д-р Недков, че не е направил нужното, за да помогне на 7-годишното момиченце Видео: bTV

Спешна помощ - Сливен отказа да оповести резултатите от проверката на лекарския екип, транспортирал момиченцето от село Сотиря.

След убийството родините обвиниха лекаря, че не е направил нужното, за да помогне на детето.

Майката и бабата на 7-годишното момиченце разказаха, че д-р Недко Димитров не е оказал никаква помощ и се е качил при шофьора на линейката, вместо при детето на път за болницата. Лекарят обясни това с афекта на бабата, която му попречила да се доближи до момиченцето. Именно проверка трябваше да установи има ли нарушение.

Оказа се, че заключението от проверката няма да бъде публично, информира bTV. Заради претенциите на близките към лекаря, който според тях не е действал адекватно, в понеделник започна вътрешна проверка.

Лекарят е написал доклад с писмен разказ за случилото се. Въз основа на това ръководството на спешния център трябваше да се произнесе дали е нарушил стандартите за спешност. Това обаче остана в тайна от медиите.

Семейството решава да съди лекаря от спешния център след негово интервю пред bTV, в което той обвини бабата, че му е попречила да помогне на момиченцето.

Във фаталния ден шофьор на автобус от Сливен към Сотиря вижда линейката на път за селото. Разказва, че била без сигнализация.

Днес резултатите от проверката ще бъдат изпратени до Министерството на здравеопазването.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари