Наказват Спешна помощ в Сливен заради отказана линейка

0
Жената е починала в такси
Жената е починала в такси

Жената е починала в такси

Административно-наказателни санкции ще бъдат наложени на служители от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Сливен. Това каза директорът на Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) Иванка Динева по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване по повод случай, в който жена почина в такси на път за болницата в Сливен, без да бъде осигурена линейка за транспортирането ѝ.

Триажът не е направен правилно и не е направен от лице, което има право да го прави, посочи Динева. Тъй като пациентката не е можела да говори още от детската си възраст, нейн близък се е обадил с искане за линейка, добави Динева. Близкият на пациентката е съобщил на диспечера, че жената не може да говори, но диспечерът два пъти е настоял да чуе болната и самата тя да каже къде я боли, каза още Динева. Близкият на пациентката е обяснил, че жената не може да диша, но диспечерът е продължавал да настоява да разбере къде я боли. Разговорът е продължил няколко секунди, като накрая диспечерът е питал дали за първи път му се обаждат за тази пациентка. След като близкият потвърждава, че се обажда за първи път, диспечерът е казал да докарат пациентката до болницата, след което е затворил телефона, допълни Динева. Жената умира пред болницата, а до там е закарана с такси от роднините ѝ.

В конкретния ЦСМП нивата на възнаграждение на служителите са доста добри, каза още Динева и посочи, че брутните им заплати, без допълнителното материално стимулиране и начислен клас за прослужено време, са по-добри от заплатите на проверяващите служители на ИАМН, информира Dnes.bg.

ИАМН се самосезира по случая и на 12 февруари започна проверка в ЦСМП – Сливен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари