Спешен ремонт на плочките пред Община Русе

0
Посещението на президента Румен Радев наложи екстремно да се вземат мерки в проблемните места
Посещението на президента Румен Радев наложи екстремно да се вземат мерки в проблемните места Снимка: Русе Медиа

Посещението на президента Румен Радев, който пристига на 20 февруари в Русе, предизвика спешен ремонт на плочки пред общината.

Ден преди визитата на държавния глава, който ще посети и сградата на администрацията, се наложи екстремно да се вземат мерки в проблемните места.

Проблемът е, че точно пред официалния вход плочките отдавна са в лошо състояние. Те хлопат и са изметнати, със стърчащи коварни ръбове и могат да препънат както обувка, така и да счупят дамско токче. Тъй като няма време за качествен ремонт от днес за утре, се наложи да се намери спешно ноу-хау. То се оказа доста интересно – ръбовете на плочките да се отнемат с ъглошлайф и така да се загладят, за да не спъне някой от гостите. Междувременно ремонтни спешни дейности са предприети и пред клатещите се плочки на стъпалата, водещи от Пленарна зала към Паметника на Свободата, съобщи Русе Медиа.

Официалните гости идват за честванията на 142-годишнината от Освобождението на Русе.

Първоначално се знаеше само, че Румен Радев ще присъства от 11:00 часа на възстановката пред църквата „Света Троица“, след което ще отиде на церемонията от 11:30 часа пред Паметника на Свободата. На събитията заедно с него ще бъде и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която вечерта ще има среща с актива и симпатизантите на партията в Русе от 17:30 часа в зала „Европа” в Доходното здание.

Впоследствие става ясно, че Радев ще има два ангажимента в зала „Свети Георги“ . Първо ще удостои с почетен знак на държавния глава о.з.полк. Велико Пенчев за приноса му за развитието на военното образование и Военновъздушните сили, след което ще се срещне с представители на Младежкия парламент. Всичко това става в сградата на общината, където са проблемните плочки.

Русенци с чувство за хумор коментираха, че се надяват решението наистина да временно и когато времето позволи, да се направи качествен ремонт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари