Спасиха туристи от Плевен, които се загубили с навигация в планината

1
Навигация заблудила няколко плевенчани, които тръгнали по най-прекия път до Гоце Делчев
Навигация заблудила няколко плевенчани, които тръгнали по най-прекия път до Гоце Делчев

Навигация заблудила няколко плевенчани, които тръгнали по най-прекия път до Гоце Делчев

Две жени и мъж, които се заблудили и загубили в планината, са открити и спасени при проведени съвместни действия от служители на Полицейски участък Сърница, Държавното горско стопанство „Селище“ и със съдействието на общинската администрация в Сърница.

Снощи около 21.00ч. в ОДМВР - Пазарджик се получил тревожен сигнал от трима души, пътуващи с лек автомобил. Според първоначалната информация един мъж и две жени от гр. Плевен предприели пътуване с лека кола от град Велинград по посока за град Гоце Делчев.

Те се заблудили и тръгнали по пътя за Сърница, а от там навигацията ги отвела по най-прекия път до Гоце Делчев, който преминава през землището на село Побит камък.

Този път при зимни условия обаче е труден за преминаване дори с високопроходими автомобили. Тримата стигнали до местността „Ранджа“ и там закъсали. Докато правели опит да извадят автомобила от преспите спукали гума, а мястото било без обхват на мобилните телефони.

Тогава тримата тръгнали пеш и се качили на близкото било, откъдето успели да подадат сигнал за случващото се на телефона за спешни повиквания 112. Незабавно бил сформиран екип от служители на полицейския участък в Сърница, уведомен е кметът на общината, установена е връзка с директора на Държавното горско стопанство „Селище“.

За много кратко време са сформирани няколко екипа за издирване, съставени от дългогодишни и опитни лесничеи и полицейски служители, които познават отлично района. Трябвало да се действа бързо, защото било тъмно, температурата бързо падала, единият от загубилите се бил със сериозно заболяване, а наскоро в района на местността били забелязани мечки, вълци и чакали.

Благодарение на екипната и професионална работа, както и на данните, които успели да получат за местонахождението на загубилите се, скоро те били локализирани и открити. Оказано им е съдействие за настаняване в хотел, докато приключи нощта.

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик изказва благодарност към кмета на Община Сърница г-н Неби Бозов и директора на ДГС „Селище“ инж. Ахмед Кисьоски за бързата помощ.

От полицията припомнят на гражданите да не предприемат рискови пътувания особено през зимата в непознати планински местности, автомобилите им да са технически изправни, с достатъчно гориво, винаги да имат в себе си топли дрехи, храна, вода и заредени мобилни телефони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари