Спасиха рибар, оцелял два дни на шамандура в Атлантическия океан

1
„Получих втори шанс да погледна на живота с други очи и да стана по-добър човек“, казва той
„Получих втори шанс да погледна на живота с други очи и да стана по-добър човек“, казва той Снимка: БГНЕС

„Получих втори шанс да погледна на живота с други очи и да стана по-добър човек“, казва той

43-годишният рибар Давид Соарес от Бразилия падна от риболовна лодка, прекара два дни в открития океан и бе спасен, съобщи G1 Globo.

Инцидентът е станал на 25 декември, когато мъж е ловил риба близо до плажа Атафона край град Сао Жоао да Бара. В един момент Соарес падна през борда на лодката. Опитал се да се изкачи обратно, но не успял заради силното течение, допълва БГНЕС.

Соарес не се поддал на паниката, свалил дрехите си, които ограничавали движението, и започнал да плува по течението на Атлантическия океан. „Отне ми около четири часа, за да стигна до шамандурата, която маркира входа на пристанището на Асу“, казва той. В продължение на два дни мъжът се държал вкопчен в сигналния буй, опитвайки се да оцелее.

Разтревоженото му семейството се обърнало за помощ към местната рибарска общност. На следващия ден рибари, сред които приятели на изчезналия, намериха празната му лодка. „Много пъти си мислех, че ще замръзна до смърт, преди да пристигне помощ“, споделя Соарес тревожните си спомени. Най-накрая сутринта на 27 декември рибарите намерили мъжа. Соарес по-късно призна пред местната Inter TV RJ, че едва не се разплакал, когато видял колко щастливи били колегите му задето го намерили.

След получена медицинска помощ и справяне с последиците от дехидратацията, той се върнал на работа – това станало ден, след като бе спасен. „Получих втори шанс да погледна на живота с други очи и да стана по-добър човек“, казва той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари